Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut heeft uitgebreide en specifieke kennis van de werking en ziekteleer van gewrichten, met name van de wervelkolom.

U bent uniek

Ieder mens heeft zijn eigen bouw, houding en wijze van bewegen. We zien er allemaal anders uit en we bewegen duidelijk anders. Wanneer dit unieke evenwicht tussen bewegen verstoord raakt, kunnen klachten ontstaan. Zo’n verstoring kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld lichamelijke of psychische overbelasting, ziekte, een ongeval of een operatie. 

Door deze stoornissen verandert de wijze van bewegen. En dan ontstaan klachten, pijn en stijfheid die uw dagelijkse handelingen kunnen belemmeren. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingen

manuele therapie

Veel voorkomende klachten:

Manuele therapie

Vraaggesprek

Tijdens het vraaggesprek informeren wij naar uw klachten en doen onderzoek naar de oorzaak. Nader onderzoek, met behulp van bijvoorbeeld Echografie of de SpinalMouse, geeft een nog beter inzicht in oorzaak en gevolg.

Afhankelijk van het onderzoek en diagnose geven wij een advies en stellen wij samen met u een plan voor behandeling op. Na drie tot vier behandelingen kijken we of er goede vooruitgang en herstel is.

Meerdere stromingen manuele therapie

Er zijn binnen de manuele therapie verschillende stromingen. Bij fysiopraktijk Busser Tjoonk werkt Huub Busser volgens de methode van der Bijl en Sjoerd Tjoonk heeft de opleiding bij de SOMT (stichting opleiding manuele therapie) gevolgd. 

Andere behandelingen

Manuele therapie

Dry needling

Revalidatie

Running Therapie

Therapie in water