MSU echografie

Musculoskeletale ultrasound

Musculoskeletale ultrasound (MSU) is een manier om extra informatie te krijgen van het beweegapparaat en helpt zo bij het stellen van de juiste diagnose voor uw klachten. Met echografie bekijkt de fysiotherapeut de belangrijkste structuren in jouw lichaam en constateert of er afwijkingen zijn. Structuren die wij in beeld kunnen brengen zijn: spieren en pezen, een slijmbeurs of gewrichtsbanden. 

Onschadelijk en niet pijnlijk

Geluidsgolven worden door middel van een apparaatje (‘’transducer’’) in het lichaam gestuurd. Het echografie-apparaat zet de geluidsgolven om in beelden die je op het scherm mee kan kijken. Zo kan er gezien worden of weefsel verdikt is, of er scheurtjes in zitten en of er verkalking of vocht aanwezig is. Echografie is niet schadelijk en niet pijnlijk.

Busser Tjoonk fysio- en manuele therapie echografie

Samen analyseren

Het onderzoek is snel, gemakkelijk en comfortabel voor u. Echografie kan herhaalt worden om veranderingen in het herstelproces te volgen. Doordat wij zelf in staat zijn het onderzoek bij u uit te voeren zien wij direct de bewegende beelden, dit in tegenstelling tot röntgenopnames en MRI welke slechts vaste beelden opleveren. Tijdens een MSU onderzoek kunt u actief meedoen door aan te geven wanneer en bij welke beweging uw klachten toe of afnemen. We analyseren dan de relatie tussen de klacht en de beelden die wij samen zien.

Manuele therapie

Dry needling

Revalidatie

Running Therapie

Echografie

Therapie in water